• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Han 1900Malagne, het Archeopark van RochefortDomein van de Grotten van Han : Het WildparkRoadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappenOverblijfselen van het Gravenkasteel van RochefortToeristisch treintje van RochefortBrouwerij van de LesseCentrum voor Spoor en SteenSpeeltuin - Park des RochesStruisvogelboerderij van DoneuRoadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappenRoadbook met 4 auto/motoritten door de Lessevallei
Welkom !

Laat u verrassen door de Lessevallei, een verbazende streek met een gulle natuur en beeldschone landschappen!


Klaar om overrompeld te worden door onze ongelofelijke natuurpracht, door weidse vergezichten en glooiende landschappen zover het oog reikt? U bent aan het juiste adres!
 

Met zijn kilometerlange wandelroutes is de streek een onvervalst wandelparadijs met tal van circuits door dorp en dal.

Maar ook wie met zijn stalen ros op reis gaat komt hier aan zijn trekken…Fietsers kunnen in familieverband het RAVel fiets- en wandelpad of ons fietsnetwerk ontdekken; en mountainbikers kunnen hun hart ophalen in onze ruige landschappen en uitgestrekte vlaktes.

Wie van gps-circuits houdt, kan onze gratis app "Explore Val de Lesse" downloaden met meer dan 60 wandel-, fiets-, auto- en ruiterroutes!
 

Verwacht onstuimige rivieren en kabbelende beekjes, met als klap op de vuurpijl, de emblematische Lesse, de rivier die het landschap vormde en de grotten uitkerfde.

Ervaar het snelstromende water van de Lesse dankzij de beroemde afvaart van de Lesse. Met de kajak vaart u langs adembenemende landschappen maar ook langs de Naaldrotsen van Chaleux, een beschermd natuurmonument dat fier boven de Lesse uittorent.
 

De streek - die aan de voet van het Ardense massief ligt- kan tevens bogen op een aparte geologie, met sterk gevarieerde landschappen die resulteren uit het samenspel van 3 contreien : de Condroz, de Famenne en….de Calestienne!
 

Onze ongerepte natuur is ongetwijfeld een van de vele troeven van de streek, maar te midden het weelderig groen schuilt ook een rijk bouwkundig erfgoed. Kortom, in de Lessevallei is aan architectonische parels geen gebrek!
 

Ontdek onze verstilde dorpjes en hun verdoken kapelletjes bewaakt door statige kasteelhoeves en parmantige kastelen, maar ook kokette steden waar u naar hartenlust kunt genieten van een flinke portie retail therapy!
 

Maar de Lessevallei kan ook bogen op een andere rijkdom die van onschatbare waarde is: de aangeboren vriendelijkheid van onze inwoners! Terwijl u op een gezellige streekmarkt smakelijke streekproducten proeft met een glaasje trappist,  maakt u zeker kennis met onze hartelijke inwoners. Ze ademen een typische “joie de vivre” en geven maar al te graag hun geheime adresjes en lievelingsadresjes prijs…
 

Er valt zoveel te beleven in de Lessevallei : een brede waaier bezienswaardigheden, sportieve activiteiten, accommodatiemogelijkheden en restaurants waar u van onze smakelijke streekkeuken of gastronomische hoogstandjes kunt genieten!
 

We heten u alvast hartelijk welkom!


 Vind alle

Actuele aanbiedingenDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 25-03-2019 - 17:26 ]