• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

WandelcodeOverblijfselen van het Gravenkasteel van RochefortGrot van Lorette-RochefortPaardenpension- Dave CityOpenluchtzwembad - Provinciaal Domein van ChevetogneStadspark Castel Saint-PierreCentrum voor Spoor en SteenDe wandelkaart van RochefortDomein van de Grotten van Han: De Grot van HanWielerbaan van RochefortDe wandelkaart van Han-sur-LesseCelles, één van de Mooiste Dorpjes van Wallonië
Natuur & Ontdekkingen

Geopark Famenne-Ardenne 

Wat is nu eigenlijk een Geopark?

Een UNESCO Global Geopark is een geografisch gebied met een sterke identiteit dat het onderscheidt van andere gebieden en dat kan bogen op landschappen en geologisch erfgoed van wereldniveau. Een UNESCO Global Geopark streeft voor de duurzame ontwikkeling van een gebied. Hierbij is het belangrijk dat de inwoners zich bewust worden van hun uniek natuurlijk erfgoed, zo kunnen de inwoners een verbondenheid met hun streek voelen.

Het Famenne-Ardenne Geopark

Het Famenne-Ardenne Geopark, met een oppervlakte van 911km² voor 67. 228 inwoners, verenigt de gemeentes van Beauraing, Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort, Tellin en Wellin. Het Geopark is voor het grootste deel in de “Calestienne”- een typerende nauwe strip kalksteen dat de leidraad voor onze Geopark vormt – met een grondgebied dat zich uitstrekt over drie verschillende stroomgebieden; dat van de Lesse, de Lomme en de Ourthe. Het gebied kan bogen op een uitzonderlijk geologisch erfgoed, en is tevens het gebied van België en zelfs Europa waar het grootste aantal karstverschijnselen voorkomen.
Dit uniek erfgoed worden in verschillende sectoren in de verf gezet: erfgoedbescherming, toerisme, wetenschappelijk onderzoek…Door het warme en vochtig klimaat dat tijdens het Mesozoïcum en het Mesozoïcum heerste, zullen de kalksteenrotsen grondige wijzigingen ondergaan.


Daarna verhief de schiervlakte van de Ardennen zich; door deze opheffing werden de rivieren gedwongen zich dieper in te snijden. Zo werden grotten gevormd, maar ook meanders die afgesneden werden door de ondergrondse rivier, en ook typische “verdwijngaten & resurgenties” systemen, met rivieren die soms tot meer dan 10km lang onder de grond stromen.
Grotten en rotswanden, unieke ondergrondse rivieren, sites van groot wetenschappelijk belang, rotsen en gesteenten die getuigen van karakteristieke paleoklimaten en paleo-omgevingen, landschappen, een grote biodiversiteit, bebouwd erfgoed,…allen hebben hun ontstaan te danken aan onze unieke omgeving en bodemsamenstelling.

 

Geopark Famenne-Ardenne

Place Théo Lannoy, 2
5570 - Han-sur-Lesse [Rochefort]

 Contact :
- [Rochefort]
T. +32(0)84/34 51 72
FORFAIT :
define a definir! :
van : 0000-00-00
tot : 0000-00-00
OUV_DATE :
FERM_DATE :
OUV_DATE2 :
FERM_DATE2 :
OUV_HEURE1 :
FERM_HEURE1 :
OUV_HEURE2 :
FERM_HEURE2 :
ARRIVEE_DEPART :
FERMETURE :
FERMETURE2 :
FERM_JOUR :
FERM_PERIODE :
Capaciteit :
Oppervlakte :

KAMERS :

Zitplaatsen terras :
Zitplaatsen saal :
: 50.126057
: 5.187576
:
:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
:
Geopark Famenne-ArdenneDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 21-03-2019 - 05:06 ]