• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

De wandelkaart van RochefortDe wandelkaart van RochefortMountain-bikes & E-bikes te huur - Toeristische Dienst  van BeauraingVissenWandelcodeDe wandelkaart van HouyetExplore Val de Lesse - Ruitterroutes - GPSDe wandelkaart van BeauraingPaardrijden - Ermitage CanadienDe wandelkaart van Han-sur-LesseRoMaNa Wandelboekje - 9 wandelingen door karaktervolle dorpenDomein van de Grotten van Han : PrehistoHan
Natuur & Ontdekkingen

Stadspark Castel Saint-Pierre 

Dichtbij het stadscentrum van Beauraing kunt kennis maken met een betoverende omgeving : het kasteelpark Saint-Pierre, 27 hectaren bos, wandelpaden, Fit-o-meter, zeven visvijvers en een mooie woning : het kasteel gebouwd door Charles Lenelle. Het is een heerlijk oord voor wandelingen, hengelsport, sport en ontspanning, met zijn barbecues, speelplein en rustplaatsen. Een bescheiden maar gevarieerd arboretum met typische bomen en boompjes van de Calestienne streek nodigt u uit om er een vijftigtal boomsoorten te ontdekken. Het park is eigendom van de stad Beauraing en is open voor het publiek.

U kunt er ook een kapel bewonderen in Romaanse stijl, gewijd aan Sint-Petrus, aan wie het park zijn naam ontleend heeft. Kapel en park staan beide op de beschermde monumentenlijst. Niet ver daarvandaan staat een ijzeren beeld opgericht door de hertog van Osana, ter nagedachtenis van zijn moeder, hertogin van Beaufort. Dit beeld stond vroeger in het kasteelpark Sainte-Marie op de plaats waar nu het beeld van de Heilige Maria staat. In de tijd van de hertogen van Osana vormden deze twee parken één geheel. De hertog was de laatste kasteelheer van Beauraing en liet het kasteel met grote financiële middelen restaureren. Bij zijn dood werd het kasteel verkocht en enkele jaren later (op 3 juni 1889) ging het helemaal in de vlammen op.


Adres van het park : Rue des Ardennes - 5570 Beauraing


Nieuwsgierig? Bekijk dan snel ons filmpje door hier te klikken!

 


VVV-kantoor van Beauraing

Route de Rochefort, 38
5570 - Beauraing [Beauraing]

 Contact :
- [Beauraing]
T. +32(0)82/71.11.40
F. +32(0)82/71.11.40
FORFAIT :
define a definir! :
van : 0000-00-00
tot : 0000-00-00
OUV_DATE :
FERM_DATE :
OUV_DATE2 :
FERM_DATE2 :
OUV_HEURE1 :
FERM_HEURE1 :
OUV_HEURE2 :
FERM_HEURE2 :
ARRIVEE_DEPART :
FERMETURE :
FERMETURE2 :
FERM_JOUR :
FERM_PERIODE :
Capaciteit :
Oppervlakte :

KAMERS :

Zitplaatsen terras :
Zitplaatsen saal :
: 50.109077
: 4.959649
:
:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
:


Toegankelijk voor mindervaliden Barbecue Honden toegelaten Parking Restaurant Speelplein


Stadspark Castel Saint-PierreDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 20-02-2019 - 02:42 ]