• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Toeristisch treintje van RochefortDe wandelkaart van RochefortStruisvogelboerderij van DoneuProvinciaal Domein van ChevetogneRoadbook met 4 auto/motoritten door de LessevalleiDe wandelkaart van Han-sur-LesseDomein van de Grotten van Han : Het WildparkToeristisch treintje van RochefortStadspark Castel Saint-PierreDomein van de Grotten van Han : Het WildparkMountain-bikes & E-bikes te huur - Toeristische Dienst  van BeauraingRomantische roeibootjes - Provinciaal Domein van Chevetogne
Streekgebonden activiteiten & Ambacht

Brouwerij van de Lesse 

WELKOM IN DE BROUWERIJ VAN DE LESSE !


De brouwerij van de Lesse ligt hartje Eprave, een rustig dorpje in de Gemeente Rochefort. De brouwerij werd in 2011 gestart door een vrolijke bende goede vrienden uit de streek.
Hun doel? Hun steentje bijdragen aan de lokale economie, maar ook de economische activiteit van deze plattelandsgemeente stimuleren.

Met dit doel voor ogen, hebben ze 5 smakelijke streekbieren op de markt gebracht!


BEZOEKEN :


U kunt de brouwerij mits voorafgaande afspraak bezoeken.

  • Prijs voor het bezoek en de proeverij: 7€ (bezoek + proeverij + glas om mee naar huis te nemen)
  • Duur : +- 1u30
  • Enkel tijdens het weekend, op afspraak, voor groepen van minimum 10 (en tot 25 personen)
  • Onze winkel is open van maandag tot vrijdag, van 09:00 tot 17:00, behalve op feestdagen
     

ONZE BIEREN


La Cambrée


U houdt van ronde bieren met een genereuze smaak? Dan is de Cambrée zeker voor u! Het is een amberkleurig bier met een alcoholgehalte van 6,5°. Het is een bier met dubbele gisting, rossig en met een oranje gloed. Het bier is lichtjes troebel en heeft een mooie romige schuimkraag. In de mond heeft het bier een lichtjes gerookte, maar ook zoetzure nasmaak en een licht bittere nasmaak.

De Cambrée werd in 2012 uitgeroepen tot best amberkleurig bier van Wallonië tijdens de bierwedstrijd “Best Belgian Beer of Wallonia”. Het bier was toen amper 5 maanden oud, en toch al de beste van zijn categorie!


La Chinette


La Chinette, is een goudkleurig blond bier, met een licht bittere smaak, en een aangenaam fruitig citrusaroma. Dit bier met hoge gisting wordt volgens een voorvaderlijk procedé gebrouwd en in de fles hergist.

En die rare naam dan? Wel, in het begin van de 20ste eeuw stonden de inwoners van Buissonville – het dorp van de brouwerijvrienden – in de streek bekend als plaaggeesten. Dit leverde hen de bijnaam “Chinards di Bouchonveye” op (Waals voor de ‘plagers van Buissonville’)


La Rouge-Croix


Dit is een bruin bier met een alcoholgehalte van 7,5°. Het is een donkerkleurig bier met hoge gisting dat in de fles hergist wordt. Het heeft een rijke, gulle schuimkraag met een romige, smeuïge textuur. Het bier heeft een uitgesproken hopsmaak en een lichtbittere afdronk. Qua aroma herkent de typische gebrande smaak van malt en chocolade en zelfs een hint van curaçao.


Het bier heeft haar naam te danken aan een Merovingische begraafplaats, de Rouge-Croix (‘Rode Kruis’) dat in Eprave ligt. De rijke geschiedenis van onze streek heeft ook op onze bieren zijn stempel gedrukt!


L’HIVEResse.


U bent in de feeststemming en lust wel een lekker biertje? Dan is de’ HIVEResse’ (een woordspeling op ‘hiver’, winter, en ‘ivresse’ dronken roes) zeker een goede keuze!


Het bier heeft een romige schuimkraag, een donkerbruine kleur, en fijne bubbels. Het bier heeft een kruidig aroma: met peperkoek, zoethout en andere nostalgische aroma’s! Het heeft een evenwichtige hopsmaak, in de afdronk proef u een smaakvol chocoladearoma met een vleugje koffie. In de mond heeft het een kruidige smaak, en ondanks een licht bittere nasmaak, heeft het bier een lichte, frisse smaak.

Een lekkere brunette; één slokje en je bent onmiddellijk verkocht!
 


La Marie Blanche


De nieuwste creatie van de brouwerij!


De Marie Blanche is de laatstgeborene van de Brouwerij van de Lesse. Het is een witbier, met een overvloedige, witte schuimkraag, zalig bruisend en een lichtbittere smaak. Het bier heeft een lichtjes zure maar lekker verfrissende smaak, en wordt best gekoeld gedronken. Het bier heeft een uitgesproken citrusaroma en – smaak.

Perfect voor de zwoele zomerdagen! 

Brasserie de la Lesse

Rue du Treux, 43b
5580 - Eprave [Rochefort]

 Contact :
- [Rochefort]
T. +32(0)84/45 75 25
FORFAIT :
define a definir! :
van : 0000-00-00
tot : 0000-00-00
OUV_DATE :
FERM_DATE :
OUV_DATE2 :
FERM_DATE2 :
OUV_HEURE1 :
FERM_HEURE1 :
OUV_HEURE2 :
FERM_HEURE2 :
ARRIVEE_DEPART :
FERMETURE :
FERMETURE2 :
FERM_JOUR :
FERM_PERIODE :
Capaciteit :
Oppervlakte :

KAMERS :

Zitplaatsen terras :
Zitplaatsen saal :
: 50.143143
: 5.158108
:
:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
:


flyers


Brouwerij van de LesseDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 25-09-2018 - 07:56 ]