• fr
 • nl
 • en
 • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Kasteel van VêvesMountain-bikes & E-bikes te huur - Toeristische Dienst van BeauraingDomein van de Grotten van Han : Het WildparkExplore Val de Lesse - Fietscircuits - GPSDe wandelkaart van RochefortLesse KajaksPark des RochesPicknickplaatsenLesse KajaksExplore Val de Lesse - Ruitterroutes - GPSRAVel - kaart - Jemelle - Rochefort - HouyetProvinciaal Domein van Chevetogne
Streekgebonden activiteiten & Ambacht

Malagne, het Archeopark van Rochefort 

Malagne, het Archeopark van Rochefort : laat je helemaal onderdompelen in de Gallo-Romeinse wereld!
 

Vraagt u zich weleens af hoe het alledaagse leven eruitzag bij de Romeinen en de Galliërs? Wat zouden ze eigenlijk eten? En wat voor gereedschap gebruikten ze? Hoe verbouwden ze hun akkers? Deden ze aan veeteelt? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer krijgt u tijdens uw bezoek aan Malagne, op slechts een steenworp van het centrum van Rochefort!
 

U ontdekt er één van de grootste Romeinse villa’s in Noord-Gallië. Bezoek de boerderij met zijn veeteelt, granenteelt, groentetuinen en een reconstructie van de ateliers de men toen gebruikte voor allerlei activiteiten, van brood- tot pottenbakken. Een reis terug in de tijd die u zeker zal ontdoen van enkele gangbare – maar foute – opvattingen over de Romeinen…
 

Tijdens uw tijdreis ontdekt u ongekende smaken en geuren, maar u leert er ook meer over de antieke technieken voor pottenbakken, ijzersmeden… en nog veel meer verrassende weetjes. U wordt tijdens uw reis door de tijd geholpen door audiovisueel commentaar en een levensecht schaalmodel.
Daarna kunt even bijkomen in onze cafetaria – open tijdens onze evenementen en themadagen of voor groepen op aanvraag – of op ons terras. Trek? Tijd om enkele streekproducten van eigen bodem te proeven…
 

Leuke tip: er bestaan tal van combibezoeken rond het thema van het erfgoed of bier! U kunt er tevens genieten van een archeologische exclusiviteit van Malagne: onze microbrouwerij. U krijgt dan tijdens uw bezoek een demonstratie van gerstenat brouwen! Gerstebier werd meestal – zoals de naam al doet vermoeden – uit gerst gebrouwen maar soms ook uit andere granen zoals een mix van tarwe en rogge of met droge erwten. Soms werd het zelfs gearomatiseerd met welriekende tuinkruiden zoals munt. Liefhebbers van andere granen kunnen meedoen aan onze workshop broodbakken.
 


FILMPJE : Om een voorproefje te krijgen van wat er u allemaal te wachten staat, kunt u hier een filmpje bekijken


De tuinen
 

In Malagne kunt u een groentetuin, een planten- en kruidentuin en een boomgaard bewonderen.
 

De groentetuin, met voornamelijk plaatselijke groentesoorten, werd aangelegd volgens Gallo-Romeinse principes: de tuin is ingedeeld in gemakkelijk te onderhouden bedden. Via de didactische borden krijgt u uitleg over de vernuftige systemen die indertijd uitgedokterd werden. De groenten bijvoorbeeld, zijn gegroepeerd volgens hun gebruik: bladgroenten, knolgewassen, vruchtgroenten etc. Een overvloed aan inspiratie voor uw groentetuin!

Naast de groentetuin, werd de tuin met nuttige planten aangelegd. Deze nutplanten vervullen allerlei functies; ze worden gebruikt voor manden- en vlechtwerk, als geneesmiddel, in de keuken, om stof en wol te verven, om koorden te vlechten… Er worden er wel 200 verschillende plantensoorten geteeld!
En om uw bezoek af te ronden, loopt u door de twee boomgaarden met plaatselijke en regionale fruitsoorten die hier vroeger geteeld werden. Er werd ook een kleine vruchtenboomgaard met inheemse wilde plantensoorten en gecultiveerde planten zoals frambozen, zwarte bessen en aalbesstruiken.

Met onze combitickets geniet u van klassiek bezoek aan het domein. Indien u een speciaal bezoek wilt, gelieve dit bij reserveren te melden. Voor meer inlichtingen over de themabezoeken aan Malagne, surf naar www.malagne.be (rubriek : Onthaal).

 •  Voor meer inlichtingen over de zonnetjes   :hier klikken.

 


ONZE EVENEMENTEN 

OPENINGSUREN

Van 31/03 tot 04/11 inbegrepen :

 • Tijdens de schoolvakanties : elke dag open, van 11.00 tot 18.00uur
 • Buiten de schoolvakanties : open tijdens de weekends en op feestdagen, van 11 tot 18uur
 • Duur van het bezoek : 01:30 > 02:00 (audiogids inbegrepen)
 • Laatste toegang om 16:45

Voor groepen: het hele jaar open op aanvraag (gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar)


 

 Tarieven voor normale dagen

 • Volwassenen : 6,50€ - kinderen(3- 12) : 5€ senioren : 5,50€
 • Groep (min 15 personen) : volwassenen :5,50€ - kinderen : 4€ - senioren : 4,50€

  De Audiogids wordt gratis aangeboden aan elke betalende volwassene/senior (uitgezonderd tijdens onze evenementen)

 

Een aangepast bezoek met gids is eveneens mogelijk; prijzen en reservatie op aanvraag

Scholen : speciale prijzen. Talrijke toeristische combinaties mogelijk.

Malagne, het Archeopark van Rochefort

Rue du Coirbois, 85
5580 - Rochefort [Rochefort]

 Contact :
- [Rochefort]
T. +32(0)84/22.21.03
FORFAIT :
define a definir! :
van : 0000-00-00
tot : 0000-00-00
OUV_DATE :
FERM_DATE :
OUV_DATE2 :
FERM_DATE2 :
OUV_HEURE1 :
FERM_HEURE1 :
OUV_HEURE2 :
FERM_HEURE2 :
ARRIVEE_DEPART :
FERMETURE :
FERMETURE2 :
FERM_JOUR :
FERM_PERIODE :
Capaciteit :
Oppervlakte :

KAMERS :

Zitplaatsen terras :
Zitplaatsen saal :
: 50.163181
: 5.230854
:
:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
:


Honden toegelaten Parking Conferentiezaal Terras Cafetaria Fiets Welkom


Malagne, het Archeopark van RochefortDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 19-10-2018 - 22:49 ]

´╗┐