• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Explore Val de Lesse - Ruitterroutes - GPSPaardrijden - Hostellerie d HérockRAVel - kaart - Jemelle - Rochefort  - HouyetRAVel - kaart - Jemelle - Rochefort  - HouyetCelles, één van de Mooiste Dorpjes van WalloniëKajaks LibertMinigolf - Provinciaal Domein van ChevetogneDinant EvasionRomantische roeibootjes - Provinciaal Domein van ChevetogneDomein van de Grotten van Han: De Grot van HanRoadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappenTennis - Park des Roches
Wandelen & Fietsen

Roadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappen 

Wandelgids Lessevallei: al wandelend op ontdekking van dorpjes en landschappen
 

De wandelgids van de Lessevallei, een gratis wandelboekje om u te helpen uw verblijf in onze mooie streek voor te bereiden, maar vooral een must have voor de verwoede wandelaar! Met meer dan 70 rijk geïllustreerde pagina’s ontdekt u de ontelbare rijkdommen van de Lessevallei, van Beauraing tot Houyet en Rochefort. In het totaal 9 wandelcircuits elk vertrekkend vanuit 9 karaktervolle dorpen. Bij ieder circuit hoort een kaart om de wandeling gemakkelijker te maken. Maar onze roadbook is ook rijk aan historische informatie en illustraties, barstensvol sappige anekdotes, onze insider tips, weetjes en etymologie, maar natuurlijk ook een gedetailleerde routebeschrijving voor iedere wandeling.
 

Het eerste circuit in Beauraing neemt u op ontdekkingstocht rond Javingue-Sevry voor een gemakkelijke wandeling van 8,7km dat ongeveer 2 uur duurt. Het tweede circuit vertrekt vanuit Revogne voor een parcours van 1u30 en 4,2km, perfect voor grote groepen of families. Het laatste circuit bedraagt 5,5km en neemt u op ontdekkingsreis door de dorpen van Vonêche en Froidfontaine, voor het traject moet u 2 kleine uurtjes rekenen.
 

Ook de gemeente Houyet heeft een brede waaier ontdekkingstochten te bieden! In Celles, afspraak op de dorpsplaats voor een wandeling van 2u30 – met een nogal steile klim! - van 6,4 km in en rond één van de Mooiste Dorpjes van Wallonië. In Gendron, maakt u een 7km lange wandeling, met een nogal steile klim langs de schilderachtige Ywoigne, perfect voor wie zich graag aan een steile klim meet! Wandelaars, die gewoon willen herbronnen hartje natuur kiezen dan beter voor de wandeling vanaf de kapel van Hour, voor een 7,4km lange wandeling (ongeveer 2u30).
 

In Rochefort, kunt u vanaf de Abdij Saint-Remy Havrenne bereiken. Deze luswandeling duurt ongeveer 2uur en is 6km lang, de perfecte familiewandeling! Voor een langer circuit kunt u terecht in Lessive (ja, het dorp van de schotelantennes), voor een wandeling van 9km door licht golvend platteland (3uur). Voor wie zich niet laat afschrikken door een steile klim is de wandeling van Wavreille een echte aanrader! De wandeling vertrekt vanuit het stadscentrum en na een stevige klimpartij wordt u beloond door het ontzagwekkende panorama vanaf de rotsen van Griffaloux.
 

Dit mooie en rijk geïllustreerde boekje is gratis* verkrijgbaar in het Frans en Engels bij de Toeristische Diensten van Beauraing, Houyet, Han-sur-Lesse en Rochefort. U kunt ons ook een email sturen om de wandelgids gratis* thuis toegestuurd te krijgen! We wensen u alvast veel wandel- en leesplezier!
 

*!!!!!!!!Helaas, is de Nederlandstalige versie momenteel niet beschikbaar. Maar, goed nieuws : u kunt onze roadbook ook gewoon hier downloaden.


Onze tip: u kunt deze circuits (met gps routes, Points of Interest, foto’s…) ook downloaden via onze gratis app “Explore Val de Lesse”.
 


 

 

 

 

Maison du Tourisme du Val de Lesse

Rue de Behogne, 5
5580 - Rochefort [Rochefort]

 Contact :
- [Rochefort]
T. +32(0)84/34 51 72
F. +32(0)84/36 79 30
FORFAIT :
define a definir! :
van : 0000-00-00
tot : 0000-00-00
OUV_DATE :
FERM_DATE :
OUV_DATE2 :
FERM_DATE2 :
OUV_HEURE1 :
FERM_HEURE1 :
OUV_HEURE2 :
FERM_HEURE2 :
ARRIVEE_DEPART :
FERMETURE :
FERMETURE2 :
FERM_JOUR :
FERM_PERIODE :
Capaciteit :
Oppervlakte :

KAMERS :

Zitplaatsen terras :
Zitplaatsen saal :
: 50.159996
: 5.223340
:
:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
:
Roadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappenDelen

Onze resources


Follow Us
Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 20-02-2019 - 02:52 ]