• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Centrum voor Spoor en SteenRoadbook met 4 auto/motoritten door de LessevalleiHan 1900Malagne, het Archeopark van RochefortDe wandelkaart van HouyetCentrum voor Spoor en SteenDomein van de Grotten van Han: De Grot van HanRAVel - kaart - Jemelle - Rochefort  - HouyetStruisvogelboerderij van DoneuStadspark Castel Saint-PierreDe wandelkaart van BeauraingPaardenpension- Dave City




Streekspecialiteiten

Recepten streekbieren - Desserts 


FRUITGRATIN MET DRUIVEN EN TRAPPIST VAN ROCHEFORT


Recept van Dehr Jacques Marot

Ingrediënten voor 4 personen :

  • wat seizoensfruit naar keuze
  • 1/4 liter witte wijn
  • 1/4 liter Trappist van Rochefort
  • 30gr suiker (of meer, naar smaak)
  • 5 eigelen 
  • 100gr krenten

Bereiding :

  1. Het fruit voorbereiden en in kleine stukken snijden
  2. Voor de sabayon : de eigelen en de suiker mengen - in een steelpan de wijn en het bier erbij voegen - op een matig vuur zetten en hevig kloppen tot u een stevige sabayon verkrijgt
  3. Leg het fruit in een diep bord, voeg de krenten en giet de sabayon erover. Het gerecht onder de gril kleuren (dit moet snel gebeuren, daar de gratin slechts enkele seconden onder de gril mag blijven).

HARMONIE VAN CHOCOLADEMOUSSE EN IJSKOUDE SABAYON VAN BLONDE VAN HAN MET AARDBEIEN.


Recept van Meneer Philippe Léonard  - L'Hexagone

Ingrediënten voor 8 personen :

  • 5 eieren
  • 180gr suiker
  • 4dl room (40%)
  • 1 zakje vanillepeul
  • 8 steranijzen 
  • 200gr pure chocolade
  • 100gr poedersuiker
  • een beetje melk
  • 500gr aardbeien

Bereiding :

De sabayon :

  1.  Schei het eiwit van het eigeel. De eiwitten koel bewaren
  2. De Blonde van Han verwarmen en infuseren met de steranijs. Als het aan de kook is, van het vuur halen, ziften en opzij zetten. Klop de eigelen met de suiker en, al stevig kloppend, au bain-mairie, voegt u er beetje bij beetje de Blonde van Han bij tot u een stevige sabayon bekomt. De chocolademousse 1. Smelt 200gr in een beetje melk. De eiwitten met de poedersuiker stijfkloppen en opzij zetten 2. Klop de room stijf en voeg er de vanillesuiker toe.
  3. De eiwitten voorzichtig met de gesmolten chocolade mengen. De helft van de geklopte room erdoor mengen. Tenminste 2 uren koel bewaren

De Harmonie

  1. Roer de overblijvende room door de gekoelde sabayon
  2. Snij acht aardbeien in een waaiervorm, de rest in kleine blokjes 
  3. Op een dessertbord, een quenelle (balletje) chocolademousse neerleggen, een quenelle sabayon, een waaiervormige aardbei en vervolgens besprenkelen met aardbeiblokjes
  4. Vergezeld door een lange vinger (of boudoir) of een tuilen hazelnootkoekje is dit dessert echt hemels!

CREME BRÛLEE MET TOURNEE BEAURINOISE


Recept van Meneer Huysman van het Restaurant « Le Pèlerin »

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 10 eigelen
  • 200 gr suiker
  • 1 vanillepeul
  • 7dl room (40%)
  • 1 fles Tour.née Beaurinoise
  • 1 snuifje cassonadesuiker

Bereiding:

  1. De vanillepeul in tweeën snijden, en schraap het zaad met een mes bij de room
  2. Verwarm het bier en de room (het moet niet koken, alleen zachtjes sudderen)
  3. Klop de eigelen samen met de suiker tot u een witte, schuimige mix bekomt.
  4. Giet de room en de Tour.née Beaurinoise beetje bij beetje bij de bereiding van suiker en eigeel. Flink roeren, zodat deze mengeling niet aan de kook komt.
  5. Verwijder het oppervlakteschuim indien nodig
  6. Giet in kleine kommen of in vuurvaste schaaltjes en kook in de oven aan 100-125C° of in een bain-marie in de oven aan 160° voor 1 uur. Bewaar in de koelkast
  7. Voor het opdienen, besprenkelen met cassonadesuiker en met een brander kleuren (of onder de grill). Smullen maar!

 

Maison du Tourisme du Val de Lesse

Rue de Behogne, 5
5580 - Rochefort [Rochefort]

 Contact :
- [Rochefort]
T. +32(0)84/34.51.72
F. +32(0)84/36.79.30
FORFAIT :
define a definir! :
van : 0000-00-00
tot : 0000-00-00
OUV_DATE :
FERM_DATE :
OUV_DATE2 :
FERM_DATE2 :
OUV_HEURE1 :
FERM_HEURE1 :
OUV_HEURE2 :
FERM_HEURE2 :
ARRIVEE_DEPART :
FERMETURE :
FERMETURE2 :
FERM_JOUR :
FERM_PERIODE :
Capaciteit :
Oppervlakte :

KAMERS :

Zitplaatsen terras :
Zitplaatsen saal :
: 50.160069
: 5.212605
:
:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
:




Recepten streekbieren - Desserts







Delen

Onze resources


Follow Us






Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 25-11-2017 - 01:00 ]