• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

DeltaProvinciaal Domein van ChevetogneRoMaNa Wandelboekje - 9 wandelingen door karaktervolle dorpenCentrum voor Spoor en SteenProvinciaal Domein van ChevetogneCelles, één van de Mooiste Dorpjes van WalloniëDomein van de Grotten van Han: De Grot van HanDe wandelkaart van RochefortChevetogne - Nature Extraordinary Museum - NEMKasteel van VêvesDomein van de Grotten van Han : Het WildparkStadspark Castel Saint-Pierre




Streekspecialiteiten

Recepten streekbieren - Hoofdgerechten 


RODE TONIJNSTEAK MET TRAPPIST VAN ROCHEFORT EN RABARBERBLOKJES MET RIETSUIKER


Ingrediënten voor 1 persoon :

  • 1 verse tonijnsteak van ca. 200gr
  • 1 Trappist van Rochefort 10°
  • 10cl kalfsfonds 
  • 15gr hoeveboter 
  • 1 stokje rabarber
  • 1 soeplepel rietsuiker
  • peper en zout

Bereiding :

  1. De tonijnsteak braden in een braadpan tot het hart van de tonijn nog rood is dan het overbodige vet van de pan verwijderen
  2. De jus blussen met de fles Trappist van Rocherfort
  3. Voeg er de kalfsfonds bij, inkoken en met de hoeveboter erbij opkloppen tot een stevige saus.
  4. Snij de rabarber in staafjes en karameliseer deze in een rietsuikersiroop
  5. Serveer het recept met cressonnette en aardappelchips.

Te drinken met een Trappist van Rochefort (natuurlijk!), of voor de wijnliefhebbers met een glas Saumur Champigny


KIPFILET MET SAINT-HADELIN



Ingrediënten voor 1 persoon :

  •  250gr kipfilet
  • 50gr magere spekblokjes (lichtjes gerookt)
  • 1/2 Saint-Hadelin (amber)
  • 1 sjalot 
  • 10cl room
  • 15gr boter
  • peper en zout

Bereiding :

  1. Schroei de kipfilet dicht en voeg er de magere spekblokjes en fijngesneden sjalot bij 
  2. Blussen met de Saint-Hadelin en room erbij voegen
  3. Serveren op een verwarmd bord. Overgieten met saus en begeleiden door verse bladspinazie en pommes dauphines of kroketten. Ideaal met een glas Saint-Hadelin bier (amber) of een lekker glaasje frisse Bergerac

KIPFILET MET ARDENSE HAM EN TOURNEE BEAURINOISE


 Recept van Meneer Delvosalle - Restaurant Les Caprices de Sainte-Anne

 

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 4 kipfilets van ongeveer 200gr elk
  • 4 sneetjes Ardense ham
  • 1fles Tour.née Beaurinoise (33cl) 
  • 20cl room
  • 20cl gevogeltefonds 
  • tijm, peper en zout

Bereiding :

  1. Snij de kipfilets en ham in tweeën
  2. Bruineer de filets langs alle kanten en dan omhullen met de ham, indien nodig vasthouden met een tandenstokje of een aperitiefstokje
  3. Plaats de filets in een ovenvaste schotel en aanlengen met een beetje bier 
  4. De schotel uit de oven halen en blussen met de overige Tour.née Beaurinoise. Vervolgens tijm, fonds en room toevoegen. Peper en zout naar smaak toevoegen !Wees voorzichtig met het zout, gezien de ham al gezouten is! 
  5. De saus indien nodig met een roux (boter en bloem) binden. Tip : als de lichtbittere smaak van het bier te sterk is, verzacht de saus dan met een beetje suiker

VARKENSHAAS MET TRAPPIST VAN ROCHEFORT


 

Recept van Meneer Delvosalle van het restaurant les Caprices de Sainte-Anne

 

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 1kg varkenshaas, in 4 grote stukken gesneden
  • 200gr spekblokjes
  • 2 uien
  • 15gr boter
  • 1 Trappist van Rochefort 8°
  • 20cl room 
  • 20cl vleesfonds (bruin)
  • peper en zout

Bereiding :

  1. Het vlees langs alle kanten bruinbakken in de hete boter, dan op een zacht vuurtje verderkoken of in een voorverwarmde oven op 180° (in een ovenvaste schotel) koken tot het vlees gaar is
  2. In een steelpan of een wok, uw champignons en spekblokjes fruiten. Peper en zout toevoegen
  3. Laat nog eventjes op een zacht vuurtje sudderen, blussen met de Trappist van Rochefort, dan de vleesfonds en de room toevoegen. Binden met een roux (boter en bloem) indien nodig
  4. De stukjes ossenhaas fijnsnijden en met saus overgieten. Opdienen met gestoofde witloof of in het winterseizoen met een stamppot met kool.

KIPFILET MET SAINT-HADELIN


Recept van Meneer Jacques Marot 

Ingrediënten voor 4 personen : 

  • 4 mooie stukken kipfilet
  • 8 stukken gerookte, magere spek
  • 2 uien
  • 1 sjalot
  • 2 preien
  • 2 wortels
  • 1 stok selderij
  • 2 liters kipbouillon
  • 50cl Saint-Hadelin
  • 250gr champignons
  • 100gr boter

Bereiding :

  1. De groenten schillen en in blokjes snijden
  2. Kook de groenten in een kookpan in een beetje boter
  3. Voeg het bier en de kipbouillon toe en laat 15 minuten koken. Plaats de filets in deze bouillon en laat 5 minuutjes zachtjes koken. Reserveer de bouillon en haal de filets eruit.
  4. In de pan, bak de filets goudbruin in de hete boter, voeg er vervolgens de spek en fijngesneden champignons toe.
  5. Als alles een mooi kleurtje gekregen heeft, voeg er dan wat bouillon bij, laat inkoken, en maak een saus door de boter er door te kloppen.

VARKENSHAAS MET TRAPPIST VAN ROCHEFORT


 

Recept van het restaurant Le Trou Maulin

 

Ingrediënten voor 4 personen : 

  • 200gr varkenshaas
  • 100gr champignons
  • 50gr gerookte spek
  • 1 grote ui
  • 1 fles Trappist van Rochefort 8°
  • 1 soeplepel Sirop de Liège (appelsiroop)

Bereiding :

  1. De varkenshaas braden en de spek, ui en champignons toevoegen
  2. Eventjes laten sudderen en dan de Rochefort 8° toevoegen
  3. Inkoken en de saus met roux (boter + bloem) binden.

KWARTELS MET TOURNEE BEAURINOISE


Recept van Meneer Huysman van het Restaurant « Le Pèlerin »

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 fles Tour.née Beaurinoise
  • 250gr champignons
  • 2 kwartels
  • 200gr spekblokjes
  • 15gr boter

Bereiding:

  1. In een stoofpan, de boter smelten en dan de kwartels en spekblokjes goudbruin bakken.
  2. Giet de helft van de Tour.née erbij, breng aan de kook en verder koken op een zacht vuurtje voor 10 minuten (met het deksel erop)
  3. Voeg de champignons erbij (in tweeën of in vieren gesneden, afhankelijk van hun grootte)
  4. 10 minuten laten verder koken
  5. Giet de rest van het bier erbij en kook op een hoog vuur tijdens 10 minuten (deksel eraf).

FORELFILETS GEPOCHEERD IN TOURNEE BEAURINOISE MET SINAASAPPELSCHIL EN PREI JULIENNE, & KLEINE AARDAPPELENTORENS.


Recept van Meneer Raphaël Piret van het Restaurant Couleurs Saisons

 

Ingrediënten per persoon :

  • 3 forelfilets
  • Schil (geraspt) van een ½ sinaasappel
  • 1/3 van een fles Tournée Beaurinoise
  • 1 prei 
  • 200gr aardappelen (voor frieten) 
  • 20cl room
  • 1 dunne schel spek
  • Peper en zout

Bereiding :

  1. Snij de aardappelen tot ze torenvormig (ongeveer 3cm in diameter en 2-6 cm in lengte) zijn, ze dan 5 minuten stomen. Vervolgens 10-15 minuten frituren (op 180°)
  2. Snij de prei in julienne (heel dunne reepjes), stoom ze en dan omhullen met de spek. Braad dit dan in de pan.
  3. Breng het bier met de room aan de kook, voeg de geraspte schil toe.
  4. Leg de forelfilets 3 minuten in deze bereiding, haal ze eruit en laat de saus wat aankoken.
  5. Frituur de aardappelen 2-3 minuten op 200° 
  6. Dien het bord op, en varieer de kleuren Om dit gerecht te begeleiden, raden we u een glas Tournée Beaurinoise of een frisse, fruitige Pouilly-Vinzelles aan. Smakelijk !

 

 

Maison du Tourisme du Val de Lesse

Rue de Behogne, 5
5580 - [Rochefort]

 Contact :
- [Rochefort]
T. +32(0)84/34.51.72
F. +32(0)84/36.79.30
FORFAIT :
define a definir! :
van : 0000-00-00
tot : 0000-00-00
OUV_DATE :
FERM_DATE :
OUV_DATE2 :
FERM_DATE2 :
OUV_HEURE1 :
FERM_HEURE1 :
OUV_HEURE2 :
FERM_HEURE2 :
ARRIVEE_DEPART :
FERMETURE :
FERMETURE2 :
FERM_JOUR :
FERM_PERIODE :
Capaciteit :
Oppervlakte :

KAMERS :

Zitplaatsen terras :
Zitplaatsen saal :
: 50.160069
: 5.212605
:
:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
:




Recepten streekbieren - Hoofdgerechten







Delen

Onze resources


Follow Us






Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 25-11-2017 - 01:03 ]