• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Explore Val de Lesse - Fietscircuits - GPSChevetogne - Nature Extraordinary Museum - NEMStruisvogelboerderij van DoneuDe wandelkaart van HouyetCentrum voor Spoor en SteenRAVel - kaart - Jemelle - Rochefort  - HouyetProvinciaal Domein van ChevetogneExplore Lesse - Auto- & motoritten - GPSB-AdventureKasteel van VêvesDe wandelkaart van BeauraingRoadbook met 4 auto/motoritten door de Lessevallei




Streekspecialiteiten

Recepten streekbieren - Voorgerechten 


SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET ARDUINNABIER


Recept van Meneer Chkifi van het Restaurant Relais Saint-Remy

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 12 Sint-Jakobsvructhten 
  • 25gr boter 
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1 vleugje Cayennepeper 
  • 2 soeplepels room
  • 1dl Arduinna

Bereiding

  1. De Sint-Jakobsvruchten voorzichtig wassen en drogen.
  2. Smelt de boter en de olijfolie in de pan, voeg de Sint-Jakobsvruchten toe en laat ze aan beide kanten goudbruin bakken.
  3. Voeg dan het bier toe. Het koken voortzetten en de saus een beetje laten afkoken.
  4. De cayennepeper en de room toevoegen en goed roeren. Laat het 20 minuten op een zacht vuur sudderen zodat de smaken zich goed combineren.
  5. Onmiddellijk opdienen op een bed van verse bladspinazie Om dit gerecht goed tot z'n recht te laten komen, raden we u een glaasje Arduinnabier of een glas koele Chardonnay aan.  

VIRTONSE HAM GEMARINEERD IN TRAPPIST VAN ROCHEFORT


Recept van Meneer Chkifi van de Relais Saint-Remy

Ingrediënten per persoon :

  • 1 dikke snee beenham
  • 1 fles Trappist van Rochefort 8° 
  • 1 koffielepel sjalot
  • 1 koffielepel dragon
  • 100gr champignons
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1 kleine tomaat in kleine stukjes geplet
  • versnipperde bieslook
  • enkele croûtons

Bereiding

  1. De avond ervoor, marineer de ham in de Trappist van Rochefort .
  2. De sjalot en dragon fijnhakken, de champignons in dunne schijven snijden en alles ongeveer 10 minuten in de olijfolie marineren.
  3. Voeg de stukjes tomaat toe alsook de gemarineerde ham met een beetje marinade
  4. Dien de ham op een verwarmd bord, bedek met de saus en versier met bieslook en croûtons. Een frisse kom salade is ook welkom. Om uw smulplezier nog te verhogen, raden wij u aan dit gerecht te begeleiden met een glas Trappist of een glas witte Chardonnay.

BIERSOEP


Recept van Meneer Delvosalle - Het Restaurant Les Caprices de Sainte-Anne

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 flessen bruine Malagne
  • 20cl gevogeltefonds
  • 40gr bloem 
  • 40gr boter 
  • 20cl room
  • 2 eieren
  • 1 grote ui 
  • 1 snuifje suiker en 1 snuifje kaneel
  • enkele dikke sneën boeren- of tarwebrood

Bereiding : 

  1. In een steelpan, op een zacht vuurtje de fijngehakte ui blonderen in de hete boter. Voeg er de bloem toe om een roux te bekomen.
  2. Al roerend, giet u de Malagne langzaam bij de roux. Voeg de gevogeltefonds toe en breng aan de kook. Voeg suiker en kaneel toe en tenslotte peper en zout. 
  3. Voeg de aardappelblokjes toe (ze moeten gaar worden maar stevig blijven) en laat 20-25 minuten op een zacht vuurtje koken 
  4. Maak een bindmiddel met de eieren en de room, deze wordt door de soep gemengd net voor het opdienen. Haal de steelpan van het vuur alvorens het bindmiddel erbij te voegen.
  5. Enkele dikke sneden boerenbrood toasten, en de soep erover gieten.

ZALMTORENTJE MET GEZOUTEN PANNENKOEKEN EN SAUS MET TOURNEE BEAURINOISE EN FOURME D'AMBERT


Recept gecreëerd door Dhr Jacques Marot

 

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 4 stukken zalm van ca. 200gr
  • 2cl Tour.née Beaurinoise
  • 1 liter melk
  • 2cl visfonds
  • 50gr bloem
  • 1 groene selderij
  • 4 eieren
  • 25cl room
  • 100gr Fourme d'Ambert (of een soortgelijke kaas zoals Roquefort)
  • 1 soeplepel gehakte peterselie
  • 100gr tomatenblokjes
  • peper en zout
  • 1 snuifje suiker

Bereiding :

  1. Bereid het pannenkoekendeeg met de bloem, de eieren, de melk en een beetje zout
  2. Snij de selderij in kleine stukjes, braad in de boter en suiker toevoegen
  3. Bak de pannenkoeken en braad de zalm in de visfonds 4. Bereid de saus door de Fourme d'Ambert, het bier en de room door de mixer te halen
  4. Deze bereiding opwarmen, en voeg de tomatenblokjes, de fijngehakte peterselie en de selderij toe. Binden met een roux (boter + bloem) indien nodig.
  5. Snij kleine cirkels uit de pannenkoeken.
  6. De pannenkoeken en de zalm opeenstapelen en overgieten met saus.

KWARTELSPIES MET SABAYON VAN BLONDE VAN HAN


 

Recept van Dhr Bill Delvosalle - Restaurant Les Caprices de Sainte-Anne

 

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 400gr kwartelfilets
  • 1 doos verse oesterzwammen
  • 1 koffielepel fijngesneden sjalot
  • 1 koffielepel fijngesneden peterselie
  • 1 snuifje cassonadesuiker
  • 3 eigelen
  • 10cl gevogeltefonds
  • 15gr boter
  • 1 fles Blonde van Han
  • peper en zout

Bereiding :

  1. Fruit de gehakte oesterzwammen in de hete boter samen met de fijngehakte sjalot en peterselie. Peper en zout toevoegen en warm houden
  2. Tegelijkertijd de kwartelfilets aan elke kant bruin bakken en dan van het vuur halen. Warm houden
  3. Voor de sabayon, in een koperen steelpannetje of in een bain marie op een matig vuur, de eigelen flink kloppen met een snuifje cassonade.
  4. Voeg er 10cl gevogeltefonds bij en giet de Blonde van Han (of de helft ervan, afhankelijk van de consistentie) er beetje bij beetje bij, al stevig kloppend tot u een lichte schuimende sabayon verkrijgt waarvan het volume het dubbel van de basisingrediënten bedraagt.
  5. Bereid uw kwartelspiezen voor, serveer uw oesterzwammen op de rand van een diep bord, giet de sabayon in het bord en leg uw spies erboven, in evenwicht over het bord.

 

Maison du Tourisme du Val de Lesse

Rue de Behogne, 5
5580 - Rochefort [Rochefort]

 Contact :
- [Rochefort]
T. +32(0)84/34.51.72
F. +32(0)84/36.79.30
FORFAIT :
define a definir! :
van : 0000-00-00
tot : 0000-00-00
OUV_DATE :
FERM_DATE :
OUV_DATE2 :
FERM_DATE2 :
OUV_HEURE1 :
FERM_HEURE1 :
OUV_HEURE2 :
FERM_HEURE2 :
ARRIVEE_DEPART :
FERMETURE :
FERMETURE2 :
FERM_JOUR :
FERM_PERIODE :
Capaciteit :
Oppervlakte :

KAMERS :

Zitplaatsen terras :
Zitplaatsen saal :
: 50.160069
: 5.212605
:
:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
:




Recepten streekbieren - Voorgerechten







Delen

Onze resources


Follow Us






Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 18-11-2017 - 11:15 ]