• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Brouwerij van de LesseDe wandelkaart van BeauraingPark des RochesPark des RochesLes Saveurs du VergerGrot van Lorette-RochefortLes Cyclos de Han-sur-Lesse - FietsclubRAVeL - Jemelle-Rochefort -HouyetWandelcodeGeopark Famenne-ArdenneBrouwerij van de LesseExplore Val de Lesse - Ruitterroutes - GPS
Streekspecialiteiten

Rochefortkazen 

Rochefort kazen

De Rochefort kazen danken hun ontstaan aan een sappige anekdote.

In 1994, tijdens een opiniepeiling naar het imago van Rochefort, associeerden veel ondervraagden Rochefort aan de Trappist, het Internationaal Comedy Festival en…. aan kaas! Maar toen bestonden de Rochefort kazen nog niet! Sindsdien, heeft het bedrijf Mathot met veel succes verschillende soorten Rochefort kaas op de markt gebracht.

  • U kunt onder andere de Rochefort Traditie proeven. Deze halfzachte kaas stamt voort uit een lange monastieke traditie en wordt bereid volgens de technieken en recepten van de Trappisten van Rochefort.
  • Een andere rasechte klassieker is de halfbelegen Rochefort, deze kaas heeft een harde korst en werd geïnspireerd door een vroeger beroemde maar vandaag met verdwijning bedreigde kaas uit Noord-Frankrijk: de pavé de Roubaix. Het recept, dat slechts nog door twee ambachtelijke kaasmakers gemaakt werd, werd van de vergetelheid gered en kreeg in Rochefort nieuw leven ingeblazen.
  • Een andere vaste waarde is de Rochefort met Algen uit d’Ouessant. Verrijkt met Ouessant algen, wordt deze ware lekkernij in Rochefort gerijpt.
    De bijzonder smaakvolle algen zijn ook bijzonder rijk aan natrium en ijzer, hebben een hoog vitaminegehalte, en bovendien ook een anticoagulerende en kankerbestrijdende werking, en kunnen zelfs helpen om maagzweren te bestrijden.
  • Een andere lekkernij is de Rochefort met hazelnootjes. De hazelnoot is zo overvloedig in de groene valleien van het Land van Han en Rochefort dat er een gilde in zijn eer werd opgericht ‘ de Confrérie de la Noisette et de la Blonde de Han’. De Rochefort met hazelnootjes komt het best tot zijn recht in een kaasplateau, als raclette of in een salade. Een portie kaas met Trappist van Rochefort of Blonde van Han en liefhebbers zullen zich in de zevende culinaire hemel wanen!
  • Laten we afronden met de smakelijke Rochefort met basilicum, gemaakt met melk en basilicum uit de biologische agricultuur, een smakelijk en typisch Naams streekproduct.

FILMPJE: Om een voorproefje te krijgen van wat er u allemaal te wachten staat, kunt u hier onze video bekijken!


 

Fromagerie de Rochefort

Zoning Industriel de Rochefort, Hall Relais 3
5580 - Rochefort [Rochefort]

 Contact :
- [Rochefort]
T. +32(0)82/66.61.62
F. +32(0)82/66.67.45
FORFAIT :
define a definir! :
van : 0000-00-00
tot : 0000-00-00
OUV_DATE :
FERM_DATE :
OUV_DATE2 :
FERM_DATE2 :
OUV_HEURE1 :
FERM_HEURE1 :
OUV_HEURE2 :
FERM_HEURE2 :
ARRIVEE_DEPART :
FERMETURE :
FERMETURE2 :
FERM_JOUR :
FERM_PERIODE :
Capaciteit :
Oppervlakte :

KAMERS :

Zitplaatsen terras :
Zitplaatsen saal :
: 50.159603
: 5.222167
:
:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
:
RochefortkazenDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 26-09-2018 - 16:50 ]