• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Overblijfselen van het Gravenkasteel van RochefortPark des RochesExplore Lesse - Auto- & motoritten - GPSWandelcodeGrot van Lorette-RochefortRoadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappenWandelcodeProvinciaal Domein van ChevetogneRoadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappenProvinciaal Domein van ChevetogneWandelcodeDomein van de Grotten van Han: De Grot van Han
Dorp

Ave-et-Auffe

Ave maakte vroeger deel uit van het prinsendom van Liège en werd in 1478 afgestaan aan de landsheer van Lavaux-Sainte-Anne terwijl Auffe in het bezit was van de abdij van Stavelot en opgenomen in het landgoed van Han. Ze werden in 1826 verenigd maar hun oorsprong zou tot de Merovingische periode teruggaan.

Deze twee gehuchten verbergen prachtige kunststukken. Onder andere in de kapel Sint-Lambert : opmerkelijke polychrome standbeelden uit de volkskunst geboren die Sint-Pieter, Sint Urbain, Sint Raymond en Sint Hélène uitbeelden, zowel als een maagd met bruidssluier.
Het gebouw dateert uit de 18de eeuw. Men riep er Sint-Hélène aan tegen koorts en Sint Raymond voor de bescherming van het vee.

De Sint-Michel kerk in Ave werd in 1772 gebouwd door de Cistercenziër monniken van de Abdij van Rochefort. Ze werd in gotische stijl gebouwd met een centraal korfboomvormig schip en een rondbogig raam.

Rond de kerk, een groot aantal grafstenen.


In Ave-et-Auffe kan men ook een erg indrukwekkende woning in Romaanse stijl bewonderen uit de 17de eeuw die men in de volksmond doorgaans door kasteel aanduidt.
Vroeger, bestond er in het dorp een barietgroeve, waar men vanaf het begin van de 19de eeuw en tot in 1981, jaar van de definitieve sluiting, bariet ontginde.

  


WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.
.Ave-et-AuffeDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 23-10-2018 - 03:16 ]