• fr
 • nl
 • en
 • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

De wandelkaart van RochefortGeopark Famenne-ArdenneExplore Val de Lesse - Wandelroutes - GPS-routesDe wandelkaart van Han-sur-LesseOverblijfselen van het Gravenkasteel van RochefortHan 1900Grot van Lorette-RochefortVissenExplore Val de Lesse - Ruitterroutes - GPSRoMaNa Wandelboekje - 9 wandelingen door karaktervolle dorpenOnze Wandelkaarten - LessevalleiChevetogne - Nature Extraordinary Museum - NEM
Dorp

Belvaux

Belvaux is een dorp van de Calestienne streek waar een assortiment van zeldzame en geurige bloemen zich ontluiken. Dit piepkleine hoekje van de Famenne, dat deel uitmaakt van het Natuurlijk Park Lesse en Lomme, zal u bekoren met zijn prachtige stenen huisjes en weelderige en intacte natuur.

De inwoners van het dorp genieten van de bijnaam 'caracolis' (Waals voor slakken) die ze te danken hebben aan het feit dat ze aan het begin van 20ste eeuw intensief slakken kweekten.
Terwijl u door het dorp slentert, ontdekt u, op één van de rivieroevers, een sculptuur van de ‘Caracolis’ van de hand van de plaatselijke beeldhouwer Stéphane Renard.

Behalve ongerepte natuurpracht zult u tijdens uw ontdekkingstocht in en rond het dorp, heel wat moois ontdekken:

 • De Sint-Laurentiuskapel uit 1857. Het koor, geschilderd door een plaatselijke kunstenaar, stelt naakte engeltjes voor rond de Maagd Maria, die boven het hoofdaltaar troont.
 • De oude openbare broodoven (rechtover de kapel)
 • De Oude Molen waarvan de geschiedeniser teruggaat tot 1274,
 • De Autel de la Nature (Altaar van de Natuur),
 • De bron van de Hermitage (ook Bron van Mijmeringen geheten omdat het getuige was van een groot aantal liefdesverhoudingen)
 • ...
   

De Altaar van de Natuur is een gedenksteen opgericht door de filosoof en kluizenaar Edmond d'Hoffschmidt, de zoon van de kasteelheer.
Ontmoedigd door de sociale onrechtvaardigheid en uit verdriet voor een onmogelijke liefde trok hij zich terug in het afgelegen huisje middenin het woud. Hij was steeds het onderwerp van talloze roddels en schandalige verhalen. Hij was beurtelings filosoof, losbandige kluizenaar, dichter, jager, schilder, Schepen, weldoener van de armen….
Deze vrijgevige en complexe excentriek leefde in het Kasteel van Resteigne tot aan zijn dood op 12 maart 1861. Het hoofdgebouw en de koetspoort van de façade dateren uit het eind van de 11de eeuw. De façade werd op de monumentenlijst opgenomen.


Afgrond van Belvaux : dit is waar de Lesserivier de kalksteenachtige grond van het Boine massief binnenstroomt via een duizelingwekkende sifon ongeveer 50 meters diep. De rivier koos deze ondergrondse route een luttele 100.000 jaren geleden. U kunt de Afgrond van Belvaux enkel bewonderen tijden het bezoek aan het Wildpark van Han.
Met de kleine kapel als vertrekpunt, neem de tijd langs één van de bewegwijzerde wandelingen die u doorheen het woud voeren te kuieren, en ontdek zodoende het woudland Les Gauderies waar de beruchte kluizenaar van Resteigne leefde alsook het kasteel van Resteigne.


WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.
Voor een mooie wandeling, en om meer te weten te komen over Belvaux, kunt u de wandeling “Les Rouges-Gorges” downloaden.Delen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 25-09-2018 - 09:25 ]