• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Malagne, het Archeopark van RochefortChevetogne - Nature Extraordinary Museum - NEMHan 1900MHiN - Museum voor Natuurlijke VerhalenRoadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappenMalagne, het Archeopark van RochefortOpenluchtzwembad - Park des RochesWielertoerisme - Vélo Club RochefortWielerbaan van RochefortProvinciaal Domein van ChevetogneDe wandelkaart van Han-sur-LesseExplore Val de Lesse - Mountainbikecircuits - GPS
Dorp

Buissonville - Navaugle - Forzée

Omgeven door de mijmerende wateren van de Ry de Vachaux is het kleine dorpje van Buissonville sinds mensenheugenis hoofdzakelijk een agrarische nederzetting.


Dit vroegere feodaal heerschap afhankelijk van Liège is omringd door een nog ongerepte en weelderige natuur.
De kerk werd in de loop der eeuwen getransformeerd, van een kleine kapel tijdens de 11de eeuw gewijd aan de Heilige Laurent, word het de parochiale kerk van Buissonville, Navaugle en Forzée. De huidige kerk, in neogotische stijl werd in 1887-1888 gebouwd.


Het gehucht van Forzée dat sinds mensenheugenis aan het lot van Buissonville verbonden is, bezit een moderne kerk gewijd aan Notre-Dame de la Visitation. De kapel Sint-Wilibrod trekt een groot aantal bedevaarders op Pinksterdag.


De inwoners van Buissonville plagen graag, wat hen in de begin van de vorige eeuw de bijnaam van Chinards di Bouchonveye (de plaaggeesten van Buissonville)opleverde.


WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.
.Buissonville - Navaugle - ForzéeDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 25-09-2018 - 07:53 ]