• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Kasteel van VêvesSpeeltuin - Park des RochesDomein van de Grotten van Han: De Grot van HanDomein van de Grotten van Han : Het WildparkOpenluchtzwembad - Provinciaal Domein van ChevetogneExplore Lesse - Auto- & motoritten - GPSRomantische roeibootjes - Provinciaal Domein van ChevetogneRoadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappenWandelcodeDe wandelkaart van Han-sur-LesseGeopark Famenne-ArdenneDomein van de Grotten van Han : PrehistoHan
Dorp

Ciergnon-Fenffe-Hérock

De overblijfselen van een klein fort gevestigd op wat vroeger een Gallische constructie was, waren nog zichtbaar in het midden van de 19de eeuw in het koninklijk domein. Deze ruïnes verbonden de site van Ciergnon aan de Antiquiteit terwijl het Merovingisch kerkhof van Hérock, met een vijftigtal graven, de bevolking die er aan het prille begin van de Middeleeuwen woonde, evoceert.


De parochie van Ciergnon, werd heel erg lang geleden opgericht en deed met die van Rochefort mee aan de verzoeningsprocessies die zich vanaf de 10de eeuw regelmatig naar het klooster begaven om zoenoffers te brengen aan de Heilige Hubertus, beschermpatroon van de Ardennen.


De gehuchten van Fenffe en Hérock maakten deel uit van Ciney. Dit land was het bezit van de familie de Fenffe in 1317 en werd via echtelijke verbintenis doorgespeeld aan de familie de Waha in het midden van de 14de eeuw.

Leopold II kocht het domein van Fenffe in 1891 en voegde het toe aan het domein van Ardenne, aangeschaft door Leopold I. Leopold I had in Ciergnon, op een rotsig voorgebergte de Lesse overheersend, een jachtpavillon laten bouwen dat later verbouwd werd tot een kasteel door de architect Balat.


WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.
 Ciergnon-Fenffe-HérockDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 21-10-2018 - 23:17 ]