• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Celles, één van de Mooiste Dorpjes van WalloniëZouplaboom - Indoor speeltuinLesse KajaksLes Saveurs du VergerPicknickplaatsenExplore Val de Lesse - Wandelroutes - GPS-routesExplore Val de Lesse - Mountainbikecircuits - GPSZouplaboom - Indoor speeltuinRAVeL - Jemelle-Rochefort -HouyetMinigolf - Provinciaal Domein van ChevetogneGeopark Famenne-ArdenneDe wandelkaart van Beauraing
Dorp

Custinne

De kapel van Custinne is klein en ouderwets. Haar omgeving en de eerwaardige bomen die ze omringen geven haar dat uniek karakter.


In Ver (net zoals Payenne een gehucht van Custinne) werd in 1924 een kapel gebouwd door de inwoners die de oude traditie der herendienst gebruikten. De beschermheilige van de parochie van Custinne is Sint Hélène wiens feest gevierd word op 18 augustus. De kapel van Ver is gewijd aan Sint Gillis.


Custinne was tijdens het Ancien Régime een gebied van het Luikse prinsdom; het land van Sart dichtbij Gedinne, later Sart-Custinne, heeft het tweede deel van zijn naam te danken aan het feit dat ze de eigendom werd van de Saint Vincent familie van Dinant wiens adellijke titel de Custinnne was.


We zijn in 1914, er komt een botsing tussen een patrouille Duitse Uhlans en Franse jagers dat uitmond in een korte maar hevige schermutseling. Er vielen een aantal doden en op 07 december 1916 werden 16 inwoners gedeporteerd.


 

WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.
 CustinneDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 20-10-2018 - 22:03 ]