• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

RAVel - kaart - Jemelle - Rochefort  - HouyetBrouwerij van de LesseGrot van Lorette-RochefortKasteel van VêvesB-AdventureMalagne, het Archeopark van RochefortExplore Val de Lesse - Mountainbikecircuits - GPSRAVeL - Jemelle-Rochefort -HouyetMalagne, het Archeopark van RochefortDomein van de Grotten van Han : Het WildparkExplore Val de Lesse - Mountainbikecircuits - GPSPark des Roches
Dorp

Felenne

Bezienswaardigheden: de twee watermolens van Olenne en Felenne langs de Houille rivier gelegen. Beide zijn privaat eigendom.

Het toponiem Felinias verschijnt voor het eerst in archieven uit de 11de eeuw en wordt gebruikt om het territorium van een landelijke gemeenschap intiem verbonden met de aarde aan te duiden. Deheer Carnoy stelt de volgende betekenis voor: land van aardewerk. De naam wordt vervolgens Felenia, Felines en tot slot Felenne geschreven wat de hedendaagse Waalse uitspraak is.

Men vindt in Felenne geen enkele archeologische overblijfselen die getuigen van een bezetting van het dorp voorafgaand aan de 11de eeuw.
Het woud dat meer dan 80% van de oppervlakte van de gemeente bedekt, heeft voor een lange tijd het sociaaleconomische aspect van het dorp sterk beïnvloed. Ambachtswerk werd er in stand gehouden tot de tweede Wereldoorlog.
Behalve de landbouw en bosontginning vind men er, omstreeks 1868, een weverij en rondom 1930, een door stoom gedreven zaagmolen.

In het dorpje Felenne kunt nu u ook ‘les Saveurs du Verger ontdekken’, waar met passie gewaakt wordt over een stukje paradijs. Een groen eden waar een boomgaard, aromatische- en eetbare planten en een bonte stoet aan eetbaar moois opbloeien. U treft er een foodie paradijs met allerhande soorten azijn, olie, siroop, confituur en andere smakelijke streekproducten, waarmee u kunt leren kokkerellen tijdens de kookateliers!
 

 


WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.
 Delen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 10-12-2018 - 23:16 ]