• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Explore Lesse - Auto- & motoritten - GPSDomein van de Grotten van Han : PrehistoHanWandelcodeWandelcodeCelles, één van de Mooiste Dorpjes van WalloniëStruisvogelboerderij van DoneuDomein van de Grotten van Han: De Grot van HanEcomuseum - La BesaceWandelcodeSpeelpleinen - Provinciaal Domein van ChevetogneCelles, één van de Mooiste Dorpjes van WalloniëGeopark Famenne-Ardenne
Dorp

Ferage-Hutebize-Mahoux

Er is grond te geloven dat het gebied van Ferage, verbonden met dat van Finnevaux, deel uitmaakte van het landgoed van de familie van Hampteau en dan via echtelijke verbintenis aan die van Minckwitz. De kasteelhoeve van Ferage die aan de Belgische Staat belangt (Koninklijke Schenking), vormt het enige overblijfsel van dit oude landgoed.

Hutebizen : Deze plaatsnaam duidt de hoogvlakte die het voorgebergte overheerst ten noorden waarvan de Lesse en de Meuse samenvloeien. Misschien heeft die zijn naam te danken aan de schreeuwen (hululement) van de wind (bise) die er bijzonder onaangenaam is ?

Mahoux : Mahoux stamt uit de radicaal Hurt die aanleiding gaf aan Houx-sur-Meuse en Hour-en-Famenne.


Dit gehucht van Mesnil werd altijd verbonden aan de geschiedenis van de hoofdagglomeratie waarvan het redelijk ver verwijderd ligt. Van 1796 tot 1806, was Mahoux onafhankelijk van Mesnil.


Tijdens de eerste wereldoorlog, is het op de hoogten van Mesnil-Saint-Blaise dat de artillerie-eenheid opgesteld werd die het fort van Charlemont (Givet) bombardeerde.

 


WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.
 Ferage-Hutebize-MahouxDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 19-10-2018 - 22:19 ]