• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Openluchtzwembad - Park des RochesMinigolf - Park des Roches- RochefortLes Cyclos de Han-sur-Lesse - FietsclubMHiN - Museum voor Natuurlijke VerhalenRoadbook met 4 auto/motoritten door de LessevalleiExplore Lesse - Auto- & motoritten - GPSMinigolf - Park des Roches- RochefortRoMaNa Wandelboekje - 9 wandelingen door karaktervolle dorpenRAVeL - Jemelle-Rochefort -HouyetOverblijfselen van het Gravenkasteel van RochefortLes Saveurs du VergerDe wandelkaart van Han-sur-Lesse
Dorp

Finnevaux

De kerk van Finnevaux dateert van 1900, ze werd in gotische stijl gebouwd. De vroegere kerk gaat terug tot de 13de eeuw, de muren van de toren waren 1,5 m dik. Beschermheilige van de parochie : Sint Clement.


Het territorium van Finnevaux bevat sporen van de industrie van de bewerkte steen die tijdens de neolithische periode gebruikt word, aangemoedigd door een belangrijke bedding silex die de hoogvlakte doorkruist.
Tot de status van gemeente geheven door de territoriale organisatie opgelegd door de Franse Revolutie, bedekt Finnevaux een oppervlakte van 661,12 ha en biedt, aan de aanvang van de Belgische onafhankelijkheid een heel primitief aspect, 9 boerderijen en 45 landelijke woningen tellende allen gebouwd met woud en klei en met rietdaken.

Het economische leven is er door de agricultuur overheerst. De weiden hebben terrein gewonnen verhoudingsgewijs met de intensivering van de veeteelt eerst op schapen gericht en daarna runderen. In 1940, vertegenwoordigen de weiden 40% van de oppervlakte van de gemeente. .  


WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.
Voor een mooie wandeling, en om meer te weten te komen over Han-sur-Lesse, kunt u de wandelroutes “Natuur - De Belvédère van Han-sur-Lesse & "Natuur - Ontdekkingswandeling door Han-sur-Lesse" downloaden.

 

 

 

 

 FinnevauxDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 21-02-2018 - 23:52 ]