• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

De wandelkaart van RochefortDomein van de Grotten van Han: De Grot van HanKajaks LibertCelles, één van de Mooiste Dorpjes van WalloniëRoMaNa Wandelboekje - 9 wandelingen door karaktervolle dorpenDe wandelkaart van BeauraingOverblijfselen van het Gravenkasteel van RochefortToeristisch treintje van RochefortPark des RochesDeltaOpenluchtzwembad - Provinciaal Domein van ChevetogneStadspark Castel Saint-Pierre
Dorp

Froidfontaine

Dit dorp dankt zijn naam aan de friswaterbron die men in het centrum van het dorp aantreft. Froidfontaine heeft ons enkele getuigenissen van de Karolingische periode geleverd: pottenbakkersoven, pannenbakkerij, ...

De geschiedenis van Froidfontaine is aan die van Tanton verbonden. Vanaf de 17de eeuw, gezien het dorp van Froidfontaine belangrijker was dan dat van Tanton, nam men de gewoonte het gebied aan te duiden met de naam van de hoofdagglomeratie. Froidfontaine wordt in 1632 door de zwarte pest geteisterd en dan door de oorlog. Getroffen door dit noodlot verlopen de onfortuinlijke inwoners hun land. Froidfontaine word door Frankrijk geannexeerd en in 1697 aan de Nederlanden teruggegeven.


In 1832 worden verscheidene fabrieken aangevuurd door het stroompje Wimbe. Twee vijvers, de ene in Vonêche de andere in Tanton voorzien verscheiden kristalmolens in energie.

Er was ook een molen om de loodmijn te ontginnen door ossen aangedreven, een bloemmolen en een houtmolen, beide door water voortgedreven.

Er was onder andere ook een brouwerij, een nagelfabriek en twee buskruitfabrikanten. Aan het eind van de 19de eeuw, werd in Froidfontaine turf opgedolven.  


WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.
 FroidfontaineDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 24-10-2018 - 00:54 ]