• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Provinciaal Domein van ChevetogneSpeeltuin - Park des RochesProvinciaal Domein van ChevetogneCentrum voor Spoor en SteenRoadbook met 4 auto/motoritten door de LessevalleiDomein van de Grotten van Han: De Grot van HanRAVeL - Jemelle-Rochefort -HouyetDe wandelkaart van Han-sur-LesseDe wandelkaart van BeauraingWielertoerisme - Vélo Club RochefortGeopark Famenne-ArdenneRoadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappen
Dorp

Lessive

Lessive verenigt de charme van een plattelandsdorpje uit vervlogen tijden aan de tastbare symbolen van speerpunttechnologie.
U kunt aan de rand van het dorp een gietijzeren beeld van Christus bewonderen, alsook de oude molen in het noorden, nabij de rivier.

Aan de rand van de Héronnerie woudland, werden de antennes van het Grondstation voor Telecommunicatie via Satellieten in 1972 geopend. De antennes werden in een door de Lessevallei gevormd dal opgericht. In deze geologische depressie kunnen de winden nooit te hard tekeer gaan, en het dal bezit tevens een specifiek microklimaat bepaald door de aard van de grond en het reliëf. De antennes laten het transport van nationale zowel als internationale communicaties toe.


Lessive is tevens het dorp van de tchabots (kleine vissen) de bijnaam van z'n inwoners.
Jaren geleden, toen de Lesse zijn bedding verliet, gingen de mensen rond op stelten. Dit gebruik wordt vandaag de dag levendig gehouden door de folkloristische groep de Skassis die hun eerste publieke vertoning maakten op de Universele Tentoonstelling van 1958.


Een groot aantal Merovingische begraafplaatsen werden in de omgeving rond Lessive ontdekt waaronder op de plaatsnamen van Sur-le-Mont, Fagnîmont en Cobry.


 WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.

oor een mooie wandeling rond Lessive, en om meer te weten te komen over het dorp, kunt u de wandeling “Langs de Lesse : Villers-sur-Lesse, Eprave en Lessive” downloaden (circuit voor wandelaars maar ook voor fietsers).
 

 

 

 

 

 Delen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 10-12-2018 - 23:21 ]