• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Roadbook met 4 auto/motoritten door de LessevalleiExplore Val de Lesse - Wandelroutes - GPS-routesOverblijfselen van het Gravenkasteel van RochefortGeopark Famenne-ArdenneDomein van de Grotten van Han : Het WildparkIndiaanse kano s - Provinciaal Domein van ChevetogneBoogschietenDomein van de Grotten van Han : Het WildparkRoadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappenOverblijfselen van het Gravenkasteel van RochefortRAVel - kaart - Jemelle - Rochefort  - HouyetSpeeltuin - Park des Roches
Dorp

Martouzin-Neuville

Bezienswaardigheid: een oude kapel, vroeger een druk bezocht bedevaartsoord.

Martinisius in 1264, Martivoisin, Martoisin, Marteusin , Marthoville in 1571.

De laatste spelling verleent geloofwaardigheid aan de etymologie die het door Martis villa vertaalt. De ouderdom van Martis villa verklaart men in tegenstelling met Neuville, Nova villa.

Martouzin en Neuville, die deel uitmaakten van het domein van Silvestrecourt, werden in 862 opgenomen in het landgoed van de abdij van Stavelot.

De geschiedenis van Martouzin is vanaf het begin van de 14de eeuw gekoppeld met het dorp van Focant.

Het leengoed van Neuville daarentegen, was afhankelijk van de provoostschap van Revogne.

Aan het eind van de 19de eeuw, was er ook een steenbakkerij in Martouzin.
 


 WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.
 

 

 

 

 

 Martouzin-NeuvilleDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 23-11-2017 - 04:30 ]