• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Centrum voor Spoor en SteenDomein van de Grotten van Han : Het WildparkBrouwerij van de LesseProvinciaal Domein van ChevetogneMHiN - Museum voor Natuurlijke VerhalenKasteel  van Lavaux-Sainte-AnneOpenluchtzwembad - Park des RochesRAVeL - Jemelle-Rochefort -HouyetDeltaRAVeL - Jemelle-Rochefort -HouyetHan 1900Han 1900
Dorp

Mesnil-Eglise

De kerk, in Romaanse stijl, werd in 1911 gerestaureerd. Het is stijlvol monument, die opmerkelijke doopvonten bevat uit de 12de eeuw. Vroeger, was de kerk van Mesnil een kapel.
De kapel Notre-Dame de la Salette is een is een drukbezocht pelgrimsoord door de mensen van de streek. De kapel werd gebouwd op kosten van de eerste koningin der Belgen : Marie-Louise d'Orléans.
Mesnil-Eglise (in het Waals : Moinne-Egliche).

Mesnil komt van het Latijns manere (ver)blijven en word in laag Latijn manile : woning. Men voegt er Eglise aan toe om het van Mesnil-Saint-Blaise te onderscheiden.

De oorlogen die er tijdens de eerste helft van 17de eeuw woedden troffen het dorp heel zwaar: het ziekenhuis en de molen werden totaal vernietigd.

 


 WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.
 

 

 

 

 

 Mesnil-EgliseDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 23-10-2018 - 03:15 ]