• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

RAVeL - Jemelle-Rochefort -HouyetCelles, één van de Mooiste Dorpjes van WalloniëDe wandelkaart van Han-sur-LesseStadspark Castel Saint-PierreMinigolf - Park des Roches- RochefortRoadbook met 4 auto/motoritten door de LessevalleiDomein van de Grotten van Han : Het WildparkLes Saveurs du VergerChevetogne - Nature Extraordinary Museum - NEMBrouwerij van de LesseHan 1900Picknickplaatsen
Dorp

Wancennes

Niet te missen: de kerk met een standbeeld uit de 18de eeuw in een nis boven de deur.

Wancennes zou boerderij van Wandso kunnen betekenen.

Wancennes heeft velerlei sporen van het verleden behouden: Gallo-Romeinse villa, Merovingisch kerkhof, ...

De plaatsnaam château (kasteel) de la Motte zou de locatie van een slottoren zijn en de ruïnes van het kasteel de Boujon zouden uit de 10de eeuw dateren. Vanaf de 16de eeuw, hangt het stadhuis van Wancennes af van Beauraing.

In 1832, was de voornaamste economische activiteit de landbouw. De onderscheiding tussen boerderijen en landelijke woningen suggereert dat de woningen door landbouwarbeiders bewoond waren. Er was een hoefsmid en een siersmid. In 1865 heeft de bevolkingsgroei andere ambachten tot gevolg: een wever, een granenhandelaar, een schoenlapper, een timmerman, twee handelaars...
 


 WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.
 

 

 

 

 

 WancennesDelen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 19-03-2018 - 13:34 ]