• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Roadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappenMalagne, het Archeopark van RochefortRoadbook met 4 auto/motoritten door de LessevalleiCelles, één van de Mooiste Dorpjes van WalloniëRAVeL - Jemelle-Rochefort -HouyetDe wandelkaart van Han-sur-LesseDomein van de Grotten van Han: De Grot van HanRoadbook Lessevallei - 9 wandelingen op ontdekking door dorpjes en landschappenLesse KajaksRAVeL - Jemelle-Rochefort -HouyetZouplaboom - Indoor speeltuinWandelcode
Dorp

Winenne

Bezienswaardigheid: de molen (privaat eigendom) gelegen op één van onze wandelingen.


Winenne zou een naam van Germaanse oorsprong zijn en met de Frankische periode verbonden. Het suffix -enne zou van Waalse oorsprong zijn. Winnenne was afhankelijk van het graafschap van Agimont, een voornamelijk agrarische gemeenschap.
Aan het eind van de 19de eeuw vindt men in Winenne een steengroeve (kalksteen), een leerlooierij en een kalksteenoven.


 WANDELBOEKJE LESSEVALLEI

Ons kersverse wandelboekje "Al wandelend op ontdekking van dorpen en landschappen" is ideaal om de Lessevallei te ontdekken. Dit rijk geïllustreerde boekje zit propvol sappige anekdotes en leuke weetjes, tips & tricks, en 9 wandelcircuits om Gendron, Hour, Celles, Javingue-Sevry, Revogne, Vonêche & Froidfontaine, Rochefort (Havrenne), Wavreille & Lessive te ontdekken. En het is nog gratis ook!

 

 


Lekker eten, rustig slapen? Bewegen, ontdekken? U vindt alles wat u wilt weten over attracties en musea, kajakken, wandelen& fietsen, gîtes, hôtels, campings, B&B's, MTB, restaurants en evenementen op deze website!


Voor de contactdetails van onze informatiekantoren, kunt u hier klikken


Met onze gratis app “Explore Val de Lesse” kunt u tientallen gps-routes gratis downloaden maar ook handige informatie over de streek (Bezoeken, Waar eten?, Waar slapen? ...). Deze superhandige app is gratis verkrijgbaar op Apple Store en Google Play Store.

Om de wondermooie natuur rondom Winenne te ontdekken, kunt u het circuit “Winenne - Natuur : op ontdekking van de landschappen” (momenteel enkel verkrijgbaar als MTB-circuit) downloaden.
 

 

 

 

 

 

.

 

 Delen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 24-11-2017 - 12:23 ]