• fr
  • nl
  • en
  • de
   
 

Snel zoeken

meer criteria


video Valdelesse

Diaporama

Fietsen- en Mountain-bikesverhuur - Cyclesport - RochefortCelles, één van de Mooiste Dorpjes van WalloniëDe wandelkaart van BeauraingWandelcodeKasteel van VêvesLes Saveurs du VergerRoMaNa Wandelboekje - 9 wandelingen door karaktervolle dorpenDomein van de Grotten van Han : Het WildparkGeopark Famenne-ArdenneRAVel - kaart - Jemelle - Rochefort  - HouyetParapenteKasteel  van Lavaux-Sainte-Anne
Classificatie van de Attracties

Wat betekenen de zonnetjes eigenlijk? 

Stralende zonnen in het Waalse toerisme

Wist u dit al?
In Wallonië is de term Toeristische attractie voortaan een Appellation protégée of een Beschermde benaming, toegekend door het CGT (Commissariat Général au Tourisme – Commissariaat-Generaal voor Toerisme).
De erkende attracties worden in klassen onderverdeeld en met een aantal ‘zonnen’ bekroond, een principe vergelijkbaar met de ‘sterren’ uit de hotelsector en de ‘aren’ voor de gîtes. Het aantal zonnen (maximaal 5) houdt echter geen inhoudelijke beoordeling van de attractie in en een ‘zonnige’ attractie is niet per definitie duurder. Het gaat hier veeleer om het kwalitatieve aspect, om het streven naar uitmuntendheid en het aanmoedigen van het professionalisme van de Waalse toeristische infrastructuur.

Wie ‘zonnen’ zegt, denkt dus in eerste instantie aan een kwalitatief hoogstaande ontvangst op alle niveaus: het personeel, de openingsuren, de toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit en de talenkennis zijn slechts een greep uit de talloze criteria.
Om een eerste ‘zon’ in de wacht te slepen, moet een attractie bijvoorbeeld beschikken over een tijdens de openingsperiodes en –uren bemande telefoondienst, een brochure waarin de attractie wordt toegelicht en praktische informatie wordt meegedeeld, een duidelijk herkenbare ontvangstruimte en EHBO-materiaal. En het spreekt voor zich dat men, voor elke extra zon die men wil verdienen, aan steeds strengere kwaliteitsvereisten moet voldoen. Zo moet men in de verkoopruimte van een ‘5 zonnenattractie’ bijvoorbeeld elektronisch kunnen betalen en moet het onthaal aangeboden worden in drie talen.

In Wallonië zijn er in totaal zo’n 250 activiteiten die aanspraak maken op de benaming Toeristische attractie en dus ‘zonnen’ kunnen binnenhalen. Sommige bieden natuur- en milieugerelateerde activiteiten aan. Andere focussen dan weer op de artistieke, historische, wetenschappelijke of technische dimensie. En een derde categorie groepeert de infrastructuren die vooral recreatief en ludiek zijn opgevat.
Deze erkennings- en classificatieprocedure is uniek in zijn soort in Europa en biedt de attracties ook nieuwe ontwikkelingsperspectieven, met dank aan de investeringssteun.
En zo komen we tot een win-winsituatie ...
Een toeristische attractie die de kaart van de kwaliteit trekt, legt zijn gasten – ongetwijfeld de allereerste ambassadeurs – immers nóg beter in de watten.

Welkom in Wallonië, land vol zonnen. Speciaal voor u ...
 


-

 Contact :
-
FORFAIT :
define a definir! :
van : 0000-00-00
tot : 0000-00-00
OUV_DATE :
FERM_DATE :
OUV_DATE2 :
FERM_DATE2 :
OUV_HEURE1 :
FERM_HEURE1 :
OUV_HEURE2 :
FERM_HEURE2 :
ARRIVEE_DEPART :
FERMETURE :
FERMETURE2 :
FERM_JOUR :
FERM_PERIODE :
Capaciteit :
Oppervlakte :

KAMERS :

Zitplaatsen terras :
Zitplaatsen saal :
: 0.000000
: 0.000000
:
:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
- €

:
:
Wat betekenen de zonnetjes eigenlijk?Delen

Onze resources


Follow Us


Het weer in Val de Lesse

Rochefort [ 24-10-2018 - 01:17 ]